Animalsunited header

Leeuwen, Dier van de week

Dier van de week een terugkerend onderwerp op Animals United.nl is.
Iedere week wordt er een ander dier besproken. Zo kom je misschien meer over dieren te weten waar je normaal gesproken niet snel op zou klikken.
Deze week is de Leeuw het dier van de week. Leeuwen hebben geen introductie nodig en zijn algemeen bekend. Nu nog wel, helaas worden leeuwen ook vandaag der dag nog ernstig bedreigd.

Een korte samenvatting over leeuwen:

Leeuwenleeuwen

De Leeuw (Panthera leo), de “koning der dieren”, is één van de grotere in de soort katachtigen. Leeuwen zijn de heersers van de savanne en dat laten ze met luide brullen duidelijk merken. De brul van een mannetje is over het algemeen krachtiger dan dat van een vrouwtje en kan (vooral ‘s nachts) tot wel 8 km verder gehoord worden.

Leeuwen horen tot de meest bekende diersoorten ter wereld. Vooral de mannetjes met grote, opvallende manen zijn erg bekend. Leeuwen hebben een brede kop met kleine oren en een korte snuit. Ze zijn kortharig en bruine-geel of lichtgrijs van kleur. De mannetjes hebben grote stoere manen. De manen verschillen per Leeuw en kunnen vooral in de hals en op de schouders verschillen van lengte. Aan het einde van de staart hangt een minder indrukwekkende pluim haar. Het zijn erg krachtige dieren en vooral dankzij de brede, krachtige poten kunnen Leeuwen een snelheid van 60 km/uur halen. Ze worden in het wild zo’n 10 tot 14 jaar.

Er is geen vaste paartijd bij Leeuwen. De draagtijd is ongeveer honderd dagen. Per keer worden er twee tot zes jongen geboren. Het nest van de Leeuwen is verscholen in dicht struikgewas of tussen rotsen. De welpen worden blind geboren, maar na één tot twee weken zijn ze geopend. Na ongeveer twee maanden gaan ze met volwassen dieren mee tijdens de jacht.

Voor meer info over deze geweldige dieren,
Lees hier het volledige artikel over leeuwen

 

Laat een bericht achter