Animalsunited header

Week 16 – Sneeuwuil


Dier van de week een terugkerend onderwerp op Animals United.nl is.
Iedere week wordt er een ander dier besproken. Zo kom je misschien meer over dieren te weten waar je normaal gesproken niet snel op zou klikken.
Deze week is de Sneeuwuil het dier van de week. Het zijn geweldige jagers. Goede camouflage, een geruisloze vlucht, prooien worden vrijwel altijd verrast door een aanval van deze magische dieren.

Een korte samenvatting over de Sneeuwuil:

Sneeuwuilsneeuwuil

Sneeuwuilen (Bubo scandiacus) zijn schitterende vogels, snelle, stille en doeltreffende jagers en voorzien van speciale isolerende veren om in koude gebieden te overleven. Bijzondere verschijningen.
Het mannetje en het vrouwtje zijn eenvoudig van elkaar te onderscheiden, want het mannetje heeft een volledig sneeuwwit verenkleed, het vrouwtje heeft een wit verenkleed met donker gekleurde (bruin of zwart) strepen.
Sneeuwuilen zijn gebouwd op de kou. Ze hebben een extreem goede isolatie. Ze hebben zich op verschillende manieren aangepast aan het leven in de kou.
Sneeuwuilen komen voor in het noorden van Azië, in Europa en in Noord-Amerika. Ze leven in het toendra klimaat.
Sneeuwuilen leven van knaagdieren, zoals hazen, muizen en lemmingen, maar ook van andere vogels en ook vissen worden gegrepen als ze de kans krijgen.
Sneeuwuilen zijn mooie jagers. Over het algemeen blijven ze op één plek zitten en scannen de omgeving op zoek naar een prooi. Dankzij de goed ontwikkelde nek, kan een sneeuwuil vanaf één plek bijna de gehele 360 graden om zich heen bekijken.
Zodra er een prooi gesignaleerd is vertrekt de sneeuwuil. Ze vliegen laag, vlak langs de grond en verassen de prooi. De vlucht is geluidsloos, je hoort een uil niet als hij / zij vliegt. De sterke klauwen aan de krachtige poten worden vooruit gestoken en de sneeuwuil stort zich op de nietsvermoedende prooi.

Klik hier om het volledige bericht te lezen over deze schitterende vogels.

Laat een bericht achter