Animalsunited header

Week 3 – Kasuaris


Dier van de week

Een terugkerend onderwerp op Animals United.nl is: Dier van de week.
Iedere week wordt er een ander dier besproken. Zo kom je misschien meer over dieren te weten waar je normaal gesproken niet snel op zou klikken.
Deze week is de Kasuaris het dier van de week. Een kasuaris is een grote, opvallende loopvogel en leeft in de dicht beboste gebieden in Australië.
Een korte samenvatting van de kasuaris:

Kasuaris

De kasuaris (of Casuariidae) zijn loopvogels. De familie bestaat uit 3 soorten. Het zijn zeer schuwe dieren, daardoor is er niet veel bekend over deze schitterende dieren.

loopvogelKenmerken

Een kasuaris is een grote loopvogel en een bijzondere verschijning. Het vrouwtje is groter dan het mannetje, ze hebben allebei hetzelfde opvallende verenkleed. De rug is bedekt met zwarte veren, de nek is knalrood van kleur en aan de onderzijde van de keel hangen 2 rode keellellen. De achterkant van de kop is blauw gekleurd. De bovenkant van de kop is kaal, maar voorzien van een “kam”.
De kasuaris leeft in Australië en in Nieuw-Guinea. Ze leven daar in het tropische regenwoud en hebben een voorkeur voor dicht begroeide wouden.
Een kasuaris is niet een erg kieskeurige eter. De vogels nemen genoegen met vruchten, maar ook kikkers, slangen en vele soorten insecten. Het zijn echte alleseters.

Loopvogel

Het zijn dan wel vogels, maar een kasuaris kan niet vliegen. De vleugels zijn niet genoeg ontwikkeld. Samen met de struisvogel, emoe en nandoe behoren de kasuarissen tot de 4 grootste loopvogels.

Tot zover de korte samenvatting over deze schitterende dieren, ben je enthousiast geworden en wil je meer weten?
Lees meer over de kasuaris.

Laat een bericht achter