Animalsunited header

Nieuwe diersoorten


Nieuwe diersoorten

 

De natuur blijft zich ontwikkelen en verandert er veel op de aarde en mede door de (grote) invloed van ons mensen komen veel diersoorten in de problemen en sterven er zelfs dieren volledig uit. Wij hebben niet altijd een positieve uitwerking op de aarde en vooral niet op dieren. Denk dan bijvoorbeeld aan het kappen van vele bossen en het opwarmen van de aarde. Gelukkig geven we de aarde ook veel terug. Vooral door de ontwikkelingen in de wetenschap gaan we steeds verder vooruit. Er zijn goede plannen ontstaan om diersoorten en de natuur te behouden te behouden. Daarnaast wordt er steeds meer tijd genomen om dieren grondig te onderzoeken en mede daardoor worden dieren beter begrepen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat soorten niet volledig uitsterven en worden er steeds meer nieuwe diersoorten ontdekt. Soms is het verschil tussen de soorten niet eens aan de buitenkant gezien, maar zijn bijvoorbeeld botten anders ontwikkeld dan bij de andere soort.

Via deze pagina wordt je op de hoogte gehouden welke diersoorten er recentelijk zijn ontdekt.

Dolfijnen

nieuwe diersoortenNieuwe dolfijnsoort ontdekt. In Brazilië zijn wetenschappers op een nieuwe soort rivierdolfijn gestuit. Rivierdolfijnen zijn makkelijk te herkennen aan de spitse snuit, maar toch is het al ruim 100 jaar geleden sinds de laatste ontdekking.
Gerelateerde berichten
Alles wat je wilt weten over dolfijnen Nieuwsbericht Origineel artikel (Engels)

 

 

Nieuwe Schotse zeedieren ontdekt

Nieuwe diersoorten ontdekt langs de Schotse kust. Wetenschappers hebben vier nieuwe diersoorten ontdekt, het gaat om een zeeslak, twee soorten schelpdieren en een zeeworm. De nieuwe soorten zijn nog niet eerder vastgelegd.
Gerelateerde berichten
Het artikel over de mossel Nieuwsbericht Origineel artikel (Engels)

 

 

 

18 nieuwe insecten gesignaleerd in Nederland

wespEr zijn 18 nieuwe insecten gesignaleerd in Nederland. Er zijn enkele nieuwe gezichten binnen Nederland, andere “nieuwe” soorten zijn er al langer, maar gewoon nog niet genoeg onderzocht om van elkaar te onderscheiden. Vooral de wespen familie is flink uitgebreid met zes soorten hongerwespen en acht soorten galvormende bladwespen. In totaal vinden we ongeveer 20.000 verschillende insecten in ons land.
Gerelateerde berichten
Het artikel over de Nieuwsbericht Origineel artikel

 

 

 

Ruim 100 nieuwe soorten in Amazone

In 2010 zijn wetenschappers begonnen aan een aantal onderzoeken in de Amazone. De onderzoeken hebben veel nieuwe plant en diersoorten opgeleverd. In totaal zijn er bijna 260 nieuwe planten ontdekt.
Het totale aantal dieren had een stuk hoger uit kunnen vallen, insecten en andere ongewervelde diersoorten zijn niet meegeteld. Toch zijn er nog ruim 80 nieuwe vissoorten en 22 reptiel soorten ontdekt. De lijst is samengesteld door het WNF.
Gerelateerde berichten
Het artikel over vissen Nieuwsbericht Origineel artikel

 

 

Tot zo ver de lijst met nieuwe diersoorten. Kom regelmatig terug op deze pagina, of houd het nieuws overzicht in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe ontdekkingen in het dierenrijk. Hopelijk worden er nog veel nieuwe diersoorten ontdekt.

 

Met dank aan:
Pieter v Marion
Missud
FoterCC BY-NC-ND
voor de afbeeldingen.

Laat een bericht achter