Animalsunited header

Top 5 2013


Top 5 2013

Wat waren in 2013 de top 5 van nieuws items rondom dieren? Er zijn weer veel nieuwe dieren bijgekomen en veel nieuwe ontdekkingen gedaan. top 5 2013
Iedereen heeft hierover natuurlijk een eigen mening en ik ben dan ook erg benieuwd wat jullie leukste, mooiste of meest bijzondere ontdekkingen in 2013 waren.
De top 5 2013 van Animals United

  1. Zeer zeldzame Saola gefilmd. Gaat het beter met de saola? Hopelijk wel, hopelijk kunnen we deze schitterende dieren in leven houden. Bekijk hier de video.
  2. Recordaantal reuzenpanda’s gefokt. Het gaat eindelijk weer wat beter met de reuzenpanda’s en hopelijk kunnen we nog lang genieten van deze schitterende dieren, lees hier het volledige bericht.
    Meer goed nieuws over de reuzenpanda, Reuzenpanda baart tweeling in dierentuin VS. Het komt maar zelden voor dat een panda in gevangenschap bevalt. Dit vrouwtje wist een tweeling op aarde te zetten. Via de Officiële website van Zooatlanta kan je filmpjes bekijken van de tweeling. Gelukkig maken beide panda’s het nog steeds goed.
  3. Hagedissen ademen net als vogels. Er werd tot nu toe altijd aangenomen dat vogels een unieke soort waren, maar wetenschappers hebben met nieuwe onderzoeken aangetoond dat er gelijkenissen zijn tussen vogels en hagedissen.
  4. Strepenpatroon zebra’s ontrafeld. Eindelijk zijn wetenschappers na lange tijd erachter gekomen waarom de zebra zwart met wit is. Lees er meer over in het artikel over de zebra (klik hier).
  5. IUCN lijst met bedreigde dieren bijgewerkt (Engelse pagina). Gelukkig zijn er wat positieve dingen te zien op de nieuwe lijst van bedreigde dieren, helaas zijn er ook dieren die ernstiger dan ooit bedreigd worden.

Tot zo ver de top 5 2013 van Animals United. Ik ben benieuwd wat jullie top 5 is. Wat waren voor jouw de leukste, interessantste of meest opvallende nieuws berichten van het afgelopen jaar 2013?

Hopelijk wordt 2014 ook een jaar waarin we weer veel kunnen leren over de dierenwereld.

Laat een bericht achter